Top Ad unit 728 Γ— 90

Τι μπορείς να κάνεις με το Touch Bar της Apple στους νέους MacBook Pro


Μπορεί το νέο στάνταρ στο ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows να είναι η οθόνη αφής, ωστόσο η Apple επιμένει να μην θυσιάζει το χαμηλό βάρος και τον χαρακτηριστικά λεπτό σχεδιασμό των MacBook για κάτι το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει μέσω του μεγαλύτερου Trackpad και πλέον του Touch Bar –ενώ παράλληλα προωθεί το iPad Pro.

Το Touch Bar είναι η ουσιαστική προσθήκη στους νέους MacBook Pro, τους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές με το μηλαράκι –το οποίο παρεμπιπτόντως έπαψε να φωτίζεται από την οθόνη. Πρόκειται για μία επιπλέον, μικρή έγχρωμη OLED οθόνη αφής πολλαπλών σημείων, που διατρέχει το πληκτρολόγιο στην πάνω του πλευρά. Αντικαθιστά τα πλήκτρα λειτουργιών (function keys) και σε αυτή προβάλλονται (με δυνατότητα εξατομίκευσης) εκείνα τα οποία ταιριάζουν κάθε φορά με την εφαρμογή που είναι στο προσκήνιο.

Έτσι, άλλα βλέπεις όταν γράφεις ένα κείμενο στο Word (το Office της Microsoft υποστηρίζει ήδη το Touch Bar), άλλα όταν επεξεργάζεσαι μια φωτογραφία στο Photoshop, άλλα όταν παίζεις μουσική με το Djay pro και άλλα όταν γράφεις μηνύματα στο Messages app, οπότε πλημμυρίζει με emojis. Παράλληλα, το Touch Bar ενσωματώνει και τον γνωστό από τις νεότερες iOS συσκευές TouchID αισθητήρα, που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις τον νέο MacBook Pro αγγίζοντας το δάκτυλό σου και μελλοντικά να κάνεις πληρωμές μέσω του Apple Pay στο web, χρησιμοποιώντας ως επιβεβαίωση το δακτυλικό σου αποτύπωμα.





Κατά τα άλλα και όπως συμβαίνει πάντα με κάθε νέα γενιά υπολογιστών, οι νέοι Apple MacBook Pro είναι πιο λεπτοί, πιο ελαφριοί, πιο γρήγοροι και κάτι λίγο πιο ακριβοί από τα προηγούμενα μοντέλα. Θα κυκλοφορήσουν και πάλι στις 13 και 15 ίντσες, ενώ θα διατεθεί και έκδοση με οθόνη 13 ιντσών χωρίς το Touch Bar, που φυσιολογικά κοστίζει λιγότερο.

Η Retina οθόνες των νέων MacBook Pro είναι 67% πιο φωτεινές και με υψηλότερο κοντράστ, αν και τόσο λεπτές όσο αυτή του MacBook των 12 ιντσών. Ακόμα, οι νέοι MacBook Pro ενσωματώνουν τέσσερις Thunderbolt 3 θύρες, οι οποίες είναι συμβατές με τις USB-C και κάθε μία μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή φόρτισης, αρκεί να έχεις προμηθευτεί το κατάλληλο καλώδιο, που διαφέρει ας πούμε από αυτό του iPhone (Lightning σε USB).

Πιο γρήγορα έως και 50%, με χωρητικότητα μέχρι 2 Tb, είναι και τα SSD των νέων MacBook Pro, τα οποία φοράνε τους νεότερης γενιάς Core i5 και i7 επεξεργαστές της Intel.

Η ανακοίνωση τους σήμανε το τέλος του MacBook Air των 11 ιντσών, ενώ το 13άρι MacBook Air θα έρχεται στο εξής με στάνταρ 8 Gb RAM, όντας το πιο προσιτό όλων.


Τι μπορείς να κάνεις με το Touch Bar της Apple στους νέους MacBook Pro Reviewed by Unknown on 10:08:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Pirgos PRESS © 2014 - 2016
Powered by Blogger, Designed by i-tech.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.